Novetats de l'Associació

[NED] Cultural friendly- de beste campings in Gerona om de middeleeuwse cultuur te ontdekken

Als je helemaal gek bent op cultuur, geschiedenis, enz. en je wilt terugkeren naar het verleden terwijl je geniet van je vakantie in de beste plaatsen aan de Costa Brava, is een camping in Gerona waar je van dit alles kunt genieten samen met je geliefden, precies wat je zoekt.

De Vereniging van campings in Gerona biedt de ideale camping met het kwaliteitsstempel Cultural friendly campsites die helemaal aan je verwachtingen voldoet. Dit stempel garandeert dat de campings zich dicht bij interessante plekken van het cultureel erfgoed bevinden. Er worden speciale culturele activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld bezoeken aan musea, tours onder begeleiding van een gids in aantrekkelijke dorpen en workshops met de plaatselijke ambachtslieden.

campings-girona-cultural-friendly-arte-pintura-teatro-museo-10

In deze categorie vinden we precies zes campings in zes mooie dorpen aan de Costa Brava. De eerste ligt in Begur en de camping heeft dezelfde naam als het dorp. Camping Begur ligt vlak bij het middeleeuwse dorp Pals en er worden bezoeken met gids georganiseerd in zowel Pals als Begur.

Camping Cadaqués, gelegen in Cadaqués, het geboortedorp van Salvador Dalí. De camping ligt vlak bij Port Lligat waar het originele huis van de artiest zich bevindt, we bevelen een bezoek van harte aan.

campings-girona-cultural-friendly-arte-pintura-teatro-museo-01

In l’Escala vinden we Camping Cala Montgó. Als je op deze camping verblijft, zit je vlak naast de Grieks-romeinse ruïnes van Empúries, die je ook onder begeleiding van een gids kunt bezoeken om nog meer over deze periode in de geschiedenis te weten te komen.

In Sant Pere Pescador bevindt zich Camping Las Dunas, ook vlak bij de ruïnes en ook hier worden bezoeken met gids verzorgd. Bovendien heb je op deze camping de mogelijkheid om pottenbakkers- en glasblaasworkshops te volgen, zodat het hele gezin een geweldige tijd beleeft.

campings-girona-family-friendly-06

Dichtbij het dorp Pals, het middeleeuwse stadje en de plaatselijke rijstvelden, vinden we Camping Neptuno, de ideale plek die de kampeerders de mogelijkheid biedt om een bezoek onder begeleiding van een gids te brengen met een toeristische trein of per segway.

En tot slot hebben we ook voor de milieuvriendelijksten onder ons een camping die bij ze past. Camping Lava, gelegen in het middeleeuwse dorp Santa Pau, verzorgt bezoeken onder begeleiding van een gids zodat je deze fantastische plek nog beter kunt leren kennen.

campings girona family friendly vacaciones familia

Met deze Cultural friendly-route heb je nog een reden om naar de Costa Brava te komen en te genieten van je verblijf te midden van de mooiste ruïnes en middeleeuwse dorpen van Catalonië.

 

També et pot interessar